Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

 

SMG is een toonaangevende fabrikant voor meer dan 60 jaar

Sinds onze oprichting in 1948, heeft Superior Manufacturing Group zichzelf toegewijd aan klantenservice, kwaliteitsproducten en verkoopondersteuning.

Ons bedrijf is opgericht in Chicago, Illinois, door Mr. Charles Wood om rubberen entreematten te fabriceren en te herstellen. Het bedrijf is sterk gegroeid en het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Chicago. De faciliteit is nu 10,250 m² en is  tevens ook een rubberfabriek. 

1980

Superior richt een faciliteit op in Calhoun, Georgia, U.S.A. Deze locatie van 15,000 m2 is verantwoordelijk voor het produceren van de NOTRAX® Droog- en Schoonloopmatten.  Er wordt hier getuft en de onderzijde gemaakt. Deze divisie is ISO 9001 gecertificeerd.

1981

Superior heeft een vinyl fabriek faciliteit geopend. In 1992 is de faciliteit verhuisd naar een nieuwe locatie van 14,000 m² in Moselle, Mississippi, U.S.A. Het is verantwoordelijk voor het produceren van NOTRAX® vinyl antivermoeidheidsmaten. Deze divisie is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

1992

Superior kocht WearProof Mat Co. in Chicago, waardoor 70 jaar aan ervaring werd toegevoegd aan de NOTRAX® productlijn. WearProof was een pionier in de technologie van het eindeloos verlengen van rubbermatten. 

2000

Superior werd een ‘corporate citizen’  van Europa, door Superior Manufacturing Group - Europe B.V te vormen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de Europese matten distributiekanalen  te ondersteunen. Het hoofdkantoor staat in Barendrecht, Nederland en heeft 6,000 m² aan facilities. 

2001

Superior kocht de Akro Corporation of Zanesville, Ohio, U.S.A. Akro was een van Superior's oudste en sterkste concurrenten. De acquisitie bracht Superior Akro's 50+ jaar aan ervaring, een volledig productlijn, patenten en handelsmerken, apparatuur en expertise.

2007

Superior kocht de Horeca Divisie van Teknor Apex. Deze nieuwe divisie wordt de Notrax® Horeca Matten Divisie genoemd en heeft een Klantenservice & Sales Center gevestigd in Providence, Rhode Island, U.S.A.

2015

Superior Manufacturing Group Inc., wordt deel van het Checkers Industrial Safety Products groep. Checkers is een fabrikant van industriële gespecialiseerde veiligheidsproducten, waaronder matten voor bodembescherming, kabelmanagementsystemen, wielblokken, veiligheidslichten en waarschuwingsvlaggen.

2018

Checkers Safety Group en Justrite Manufacturing LLC. zijn gefuseerd op 30 januari 2018.  Door het samengaan ontstaat er een toonaangevende fabrikant van industriële en milieubeschermende producten. Sinds 1906 is Justrite actief in het verstrekken van producten die veilig transport en opslag van gevaarlijke stoffen mogelijk maken. Vandaag bestaat hun productaanbod onder anderen uit veiligheidskasten, opvang en opslag systemen voor gevaarlijke stoffen, veiligheids douches en andere producten die in relatie staan tot het veiligstellen van industriële toepassingen. 

Ons doel is om kwaliteitsproducten te produceren en om continue naar innovatieve manieren te zoeken om zo onze klanten tevreden te stellen.