Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

 

Notrax® Vloermatten voor Voedselverwerkingsindustrie & Horeca

De overname van Teknor Apex’ Horeca Matten Divisie in 2007 heeft 40 jaar aan extra ervaring meegebracht, een volledig assortiment van producten, patenten en handelsmerken, apparatuur en vakkundigheid voor Superior Manufacturing Group. Het assortiment van Notrax® vloermatten is ontworpen met inbreng van Europese eindgebruikers en distributeurs, om een Europees selectie van producten te introduceren, welke meer veiligheid en comfort biedt aan werknemers die werken in de voedselverwerkingsindustrie en horeca. 

De Notrax® vloermatten voor de voedingsindustrie zijn ontworpen om de belangrijkste factoren aan te pakken die werknemers aantasten in de keuken- en voedselproductieomgevingen, namelijk vermoeidheid door het staan, gladde vloeren, koude werkomgevingen, besmetting voor hygiëne en voedselveiligheid voor scherpe en breekbare voorwerpen.   

Bekijk het gehele assortiment van Notrax® Vloermatten voor Voedselverwerking en Horeca.De voordelen van Notrax® Vloermatten voor de voedselverwerkingsindustrie en horeca

Antislip

In de voedselverwerkingsindustrie en horeca, zijn valpartijen verantwoordelijk voor 20 tot 30% van de ongelukken, welke een lange onderbreking veroorzaken in het werk. Het grootste probleem is dat de vloeren glad moeten zijn om ze te reinigen en te desinfecteren. Maar  "de aanwezigheid van water, plantaardige oliën, diervetten, bloed, bloem en diverse biologisch afval zorgt ervoor dat deze vloeren extreem gevaarlijk worden en de glijpartijen worden serieuzer omdat werknemers vaak met stompe voorwerpen werken", benadrukt Henri Saulnier van IET (Werkapparatuur Engineering) aan de Franse INRS. 

Alleen schoonmaken van vloeren is niet genoeg om te voorkomen dat vloeren glad worden. Wildbrett & Sauer (1992) observeerde dat zelfs gecoate antislip vloeren die in aanraking komen met bijvoorbeeld, melkproducten, raken verstopt na het reinigen als gevolg van een opeenstapeling van microscopische resterende vlekken (eiwit, vet). De vloer zou steeds verwisseld moeten worden om ervoor te zorgen dat een antislip coating vloer effectief is. Notrax® vloermatten zijn gemaakt van specifieke rubbersamenstellingen en met design die zorgen voor een goede ventilatie en een directe afvoer van vloeistoffen, wat effectiever, economischer en een duurzamere oplossing is om het aantal valpartijen te verminderen. 

Isolatie

Vloeren van fabrieken, vooral in de voedselverwerkingsindustrie, zijn vaak koud en vochtig. Vloermatten verheffen de staande werkers van de koude vloeren. Dit helpt om de voeten warmer te houden en daarbij een verbetering van het totale beeld van het welzijn.   

Bescherming

Veel schade wordt veroorzaakt door vallende objecten. Denk aan porselein en glas in de horeca, en vorken die vaak gebruikt worden in de voedselverwerkingsindustrie.  Notrax®  vloermatten zijn gemaakt van specifieke rubbersamenstellingen die de schok van gevallen materialen opvangen, waardoor het risico op het breken en geluid minder wordt, terwijl de vloeren beschermd worden.

Antivermoeidheid

De werking van een antivermoeidheidsmat wordt het best omschreven in een artikel dat ik vond in “Occupational Health & Safety”, door James M. Kendrick: “Antivermoeidheidsmatten zijn ontworpen om het lichaam op een natuurlijke en onwaarneembare manier te laten bewegen dat stimuleert subtiele impulsen van de kuit- en beenspieren. Dit versterkt de doorbloeding en voorkomt dat bloed in de aderen stagneert waardoor vermoeidheidsverschijnselen optreden.”

Vervolgonderzoek van dr. Mark Redfern en dr. Don Chaffin van de Centrum voor Ergonomie, Universiteit van Michigan in 1988 en Paula Hinnen en Stephan Konz van de Afdeling Industriële Bouwkunde, Kansas State Universiteit, 1994, noteerden de verschillen tussen staan op een harde vloer en staan op een zachte vloer. Beide studies concludeerden dat het gebruik van matten een veelbetekenende invloed hebben op de vermoeidheid en comfort in verschillende delen van het lichaam. Staan op een harde ondergronden voor langere tijd kan leiden tot verschillende problemen. Eerst, staan zorgt ervoor dat de spieren samentrekken, wat een vermindering van de doorbloeding geeft. Dit zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten pijn doen en het veroorzaakt een bloedstagnatie. Daarnaast zorgt lang staan voor pronatie of voor afvlakking in de voeten. 

Terwijl dit makkelijk vermoeiend en een beetje pijnlijk kan zijn, kan het ook leiden tot platvoeten en andere serieuze voetaandoeningen..Pijn aan de onderrug is het hoogst bij werknemers die langer dan 4 uur per dag staan. Zoals beschreven door Mr. Kendrick,  zorgt het dempende effect van antivermoeidheidsmatten voor microbewegingen van de voet, wat zorgt voor minimalisering van bloedtrekkingen in de benen.

Productiviteit & Veiligheid 

Er is een goede reden om te geloven dat een vermindering van vermoeidheid en het aanpakken van de gevaren van glij- en valpartijen, ook de mogelijkheid van ongelukken verminderd. Er zijn namelijk minder verloren dagen aan verwondingen, minder medische claims en overeenstemming met nieuwe gezondheid- en veiligheidseisen.