Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
 • flag.america
 • flag.england
 • flag.netherlands
 • flag.germany
 • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

 

Notrax® Schoon- en Droogloopmatten 

Notrax® heeft een ruime keus aan buiten- en binnenmatten voor professioneel en commercieel gebruik. De binnenmatten zijn beschikbaar in uni-zone, multi-zone en mulit-functionele matten in verschillende kleuren en materialen. Zo is er voor iedere entree een mat beschikbaar om deze comfortabel en veilig te maken.

Notrax® Professionele Schoon- en Droogloopmatten zijn ontworpen om: 

 • Vuil en vocht van schoenzolen te verwijderen
 • Voorkomen dat vuil zich verder in gebouwen verspreid
 • Entrees er ten alle tijden verzorgd en schoon uit te laten zien
 • Gevaarlijke glij- en valpartijen te voorkomen

Zo een 80% van het vuil in gebouwen wordt via loopverkeer naar binnen gelopen. Het gebruik van matten zorgt ervoor dat het merendeel hiervan bij entrees wordt onderschept. Dit verminderd het onderhoud, het gebruik van schoonmaakmiddelen en alle bijbehorende kosten aanzienlijk.  

Bekijk het gehele assortiment van Notrax® Professionele Schoon- en droogloopmatten.

Bekijk de Notrax® Professionele Schoon- en droogloopmatten Catalogus, beschikbaar in meerdere talen


Voordelen van Schoon- en Droogloopmatten 

Zo een 80% van het vuil in gebouwen wordt via loopverkeer naar binnen gelopen.

Naast de eerste indruk die mensen hebben bij het binnenkomen van een gebouw, hebben entreematten drie hoofdfuncties:

1. Schrapen en vuil opvangen. 

In een periode van 20 dagen, laten 1000 mensen 24 kilo vuil liggen. Fatsoenlijk gebruik van entreematten kunnen het aantal vuil, die in het gebouw wordt binnengebracht, verminderen (die anders in het interieur tapijt zou komen te liggen). Borstelmatten zijn gemaakt van grove garens, om schoenen intensief te schrapen en zo tot wel 40% vuil en afval te verwijderen.   

2. Reinigt schoenen voor een zeer lange levensduur van de vloer.  

Het belangrijkste gevaar bij tapijten is vuil. De bodem van tapijten heeft een textuur die vergelijkbaar is met een scheermes en er wordt gelopen op tapijten, waardoor de vezels kunnen snijden. Binnen de eerste 6 meter, is 42% van de vloer versleten, nadat er maar 1500 mensen zijn binnengelopen. Dit verkort de algehele levensduur van de tapijt. 

Entreematten absorberen veel van het eigenlijke gebruik, voor een langere levensduur van de vloer of tapijt, voor een bescherming van de investering. 

3. Het drogen van schoenen om slipgevaar te voorkomen. 

Vochtige, gladde vloeren zijn gevaarlijk. Entreematten verminderen ook het gevaar op vallen en uitglijden. 

De absorberende functie van matten droogt schoenen om zo struikelgevaar te voorkomen. Entreematten kunnen 5 liter water per vierkante meter absorberen, om ervoor te zorgen dat schoenen droog zijn om zo struikelgevaar te voorkomen op vochtige vloeren.  

Rubber of een vinyl onderzijde die bestand is tegen vochtigheid en struikelgevaar, voorkomt de mat van schuiven om zo struikelgevaar te voorkomen. 

Het is belangrijk om entreematten te kiezen met deze functies in gedachten, om zo de voordelen te vergroten. Voor grote entrees kan een combinatie gemaakt worden van matten met 1 functie, borstelmatten voor schrapen, combinatie van borstel en absorberende matten voor reiniging en absorberende matten voor drogen. Hoewel, kleine entrees van winkels en kantoren hebben vaak niet de ruimte voor een volledig mattensysteem. Er zijn een aantal multi-functionele entreematten die een combinatie hebben van grove, schrapende garen, met een zachtere absorberende garen om nog steeds effectief te functioneren in kleine entrees. 


De Zones

Matten die succesvol zijn in vuilopname en het voorkomen van glij- en valpartijen, zijn voorzien van drie belangrijke zones. Te weten: 

Zone 1: Schrapen

Schraap Zone, vang het eerste grove vuil op. Zo een 40% van het vuil wordt van de schoenen verwijderd. 

Zone 2: Reinigen

Reinigings Zone, Verwijdert het fijnere vuil en absorbeert tot 70% van het vocht. 

Zone 3: Drogen

Droog Zone, Completeert de vochtopname. Praktisch al het vuil en vocht wordt van de schoenzolen verwijderd. 

Notrax® heeft een ruim assortiment van uni-zone, multi-zone en multi functionele matten in verschillende kleuren en materialen. Zo is er voor iedere entree een mat beschikbaar om deze comfortabel en veilig te maken. 

 

Onderhoud & Reiniging

Entree matten functioneren optimaal wanneer zij regelmatig gereinigd worden. 

 • Regelmatig reinigen verlengt de levensduur van entreematten, omdat hierdoor de schurende werking op de vezels verminderd wordt. 
 • Regelmatig reinigen optimaliseert het functioneren van matten. Het voorkomt dat opgehoopt vuil en vocht naar binnen wordt gelopen.
 • Regelmatig reinigen verbetert het totale aanzicht van entrees. Hier krijgt een bezoeker z'n eerste indruk van het gebouw. 

Door het verwijderen van vuil door een combinatie van verzorging, stofzuigen en sproeiextratciemethode, kan de levensduur verlengd worden. Een onderhoud zou inclusief het dagelijks stofzuigen van de bovenzijde moeten zijn, vooral in drukke omgevingen, om zo vuil te voorkomen die zich ophoopt. Het wekelijks verzorgen van de mat zal stofzuigen makkelijker maken door het losmaken van de vezels en zo gemakkelijker toegang te hebben bij vuil onder de mat. Het verzorgen van de mat helpt ook om vezels te luchten, vzodat ze sneller droog worden. Veeg ook onder de mat, om de vloer of de mat aan de onderzijde te reinigen. Maandelijks een sproeiextractiemethode met shampoo zal de vezels reinigen en het overgebleven vuil verwijderen. 

Notrax®  absorberende matten voor binnen:

 • Dagelijks de bovenzijde stofzuigen
 • Periodiek reinigen met sproeiextractiemethode

Notrax® niet-absorberende matten voor buiten:

 • Dagelijks de bovenzijde stofzuigen
 • Wekelijks onder de mat stofzuigen
 • Periodiek met water en zeep schoonspuiten
 

Entreematten Woordenlijst

Decalon® is een exclusief Notrax® garen, vervaardigd van 2750 denier polypropyleen vezels. Producten voorzien van deze garens worden gekenmerkt door een uitstekende slijtvastheid, goede vochtopname eigenschappen en fraaie dessins en warme kleurencombinaties.

Denier staat voor de dikte van een enkele garen. De combinatie van het gewicht van de garens per m2, en de densiteit of volume van de enkele garens, is de bepalende factor voor de kwaliteit, effectiviteit en duurzaamheid van een entreemat.

Naaldvilt is een productieproces waarbij tamelijk korte polypropyleenvezels van 4 verschillende Denier diktes op een unieke manier gemixed en samengestanst worden tot een oersterk doek. Entreematten met naaldvilt worden gekenmerkt door hoge slijtvastheid en schraapkracht.

Tuften is een productieproces waarbij garens vanuit een spoel in een doek genaaid worden. Notrax® vervaardigt alleen de allerbeste garens ten aanzien van wateropname, functionaliteit en uitstraling. Het tuften stelt ons in staat een zeer  gevarieerd programma samen te stellen.

Vinyl staat voor polyvinylchloride, ook wel bekend onder de afkorting PVC. Vervaardigd van een plastic samenstelling, gevulcaniseerd in een duurzaam, rubberachtig en waterafstotend materiaal, ideaal voor toepassing als onderzijde bij entreematten, met name met langere lengtes. Notrax® samenstellingen bevatten geen milieubelastende DOP’s en is volledig recyclebaar.

DOP staat voor Dioctyle Phthalate een zachtmaker die gebruikt wordt in goedkope vinyl samenstellingen. Het is een schadelijke substantie die langzaam in z’n omgeving vrijkomt. Direct contact via luchtwegen, water of voedsel kan serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken. Geen van de Notrax® PVC producten bevatten deze substantie.

SBR staat voor Styreen Butadieen Rubber een synthetisch rubber dat verwerkt wordt in samenstellingen om producten van te maken met goede veer- en trekkracht en slijtvastheid. De meest bekende toepassing is die van autobanden. Notrax® gebruikt SBR in de backing van haar heavy duty entreematten, voorzien van een zgn. Gripper profilering.

Nitrile is de handelsnaam die gebruikt wordt voor Acrylonitrile Butadiene Styrene, ook wel bekend als NBR. Het is een synthetisch rubber dat gekenmerkt wordt door z’n veerkracht en houdbaarheid zelfs na invloed van hitte, oliën en chemicaliën. Notrax® wasbare logo- en design matten zijn voorzien van een 100% nitril onderzijde.